Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így lesz újra friss és ropogós a sült krumpli

default user icon
MME
Kevés olyan ember létezik a világon, aki ellen tudna állni egy adag friss sült krumplinak. Ha viszont idővel már kihűlt, puha és élvezhetetlenné válik a maradék, akkor sem kell kidobnod! Így melegítsd újra, hogy úgy ropogjon, mint amikor először elkészült!

A sült krumpliban az a jó, hogy egy igazi multifunkcionális étel. Kiválóan működik magában vagy köretként, majonézzel, ketchuppal vagy sajttal is, így pont ezért könnyen előfordul, hogy egyszerre túl sok készül belőle, másnapra pedig ehetetlenné válik a maradék. A sült krumpli frissen az igazi, ezért elkerülve az újramelegítéssel járó hibákat, mutatunk néhány pofonegyszerű melegítési tippet. Ha ezeket az eljárásokat alkalmazod, akkor garantáljuk, hogy a másnapos hasábburgonya is olyan finom lesz, mintha csak akkor készült volna.

Sokan azzal követik el a legnagyobb hibát, hogy a mikróban próbálják megmelegíteni a maradék sült krumplit. Ez azonban egy óriási hiba!

 

A hasábburgonya is az az étel, aminek csak árt a mikró, ugyanis ez a melegítésre kitalált konyhai eszköz minden ropogós ételnek az ellensége. A burgonya nedvessé és puhává válik tőle, a ropogósságát pedig azonnal elveszíti, amiért a leginkább imádjuk.

Süssük újra

Forrósítsunk egy serpenyőben olajat. Figyeljünk arra, hogy tényleg forró legyen, ugyanis ha langyos olajban próbáljuk újra sütni, a burgonya megszívja magát és már önthetjük is a kukába. Egy perc sütés után kiszedjük a serpenyőből, a fölösleges olajat pedig egy papírtörlő segítségével leitatjuk a sült krumpliról. Az eredmény magáért beszél, ám ennél az újramelegítési praktikánál érdemes szem előtt tartani, hogy az étel pluszolajjal találkozik, ez pedig nem túl egészséges.

Kapcsold be a sütőt

Az olajban újrasütős módszertől lényegesebben jobb megoldás, ha a hasábburgonyát a sütőben melegíted újra. Nincs más dolgod, mint a kívánt mennyiségű sült krumplit egy sütőpapírral bélelt tepsin eloszlatni, aztán 180 fokon 6-8 perc sütés után már élvezheted is a ropogós szálakat. Vigyázz, mert az egyszer elkészített hasábburgonya könnyebben megég. 

Forró a levegő 

A másnapos sült krumpli újramelegítésére a legjobb módszer, ha egy forró levegős fritőzt használsz. A konyhai eszköz úgy operál a forró levegővel, mintha csak egy hagyományos sütőben melegítenél újra. Hasábburgonya fokozatra állítva 3-6 perc sütés után már rágcsálhatod is a klasszikus finomságot.

Tipp: A csirkehúsételeknek, a spenótnak és más leveles zöldségeknek, felvágottaknak, a burgonyának és a rizsnek sem tesz jót mikrohullámú sütő.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss