A tökéletes linzer (alaprecept) recept
A tökéletes linzer (alaprecept)
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Forralt bor egyszerűen recept
Forralt bor egyszerűen
Mézes-sörös sült oldalas recept
Mézes-sörös sült oldalas
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta recept
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
Lencsés-húsos hasé recept
Lencsés-húsos hasé
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Praktikus

Így lesz még ízletesebb a rántott csirke – soha ne hagyd ki ezt a lépést!

Sült és rántott csirkét minden családban készítenek, és hiába egyszerű feladat, mégis szinte mindenki máshogy ízesíti, süti. Most egy olyan módszert mutatunk, amitől a végeredmény még finomabb, szinte tökéletes lesz.

Vannak, akik nedves pácban ízesítik a csirkehúst, mások a száraz fűszerezésre esküsznek és olyanok is akadnak szép számmal, akik folyamatosan kísérleteznek különböző pácokkal, bevonatokkal és sütési módokkal, hogy még teljesebb ízű, lédús legyen a hús, és ropogós a csirke bőre vagy a panír. Ezek a próbálkozások néha sikerrel járnak, néha nem… Egy dolog biztos: ahhoz, hogy a hús minél tovább megőrizze a nedvességtartalmát, és a lehető legízesebb legyen, elengedhetetlen, hogy hosszabb ideig ázzon sós lében.

Kívül ropogós, belül omlós / Fotó: Shutterstock
Kívül ropogós, belül omlós / Fotó: Shutterstock

Egyszerű módszer: sós vízben áztatás

A sütés rendkívül intenzív, magas hőfokon végzett főzési forma, ami gyorsan, sok nedvességet von ki a húsból. A sós víz annyi nedvességet ad a húshoz, hogy még sütés után sem szárad ki. Néhány óra sós vízben ázás már segít, de a legjobb, ha egy egész éjszakán át hagyjuk, hogy felszívódja a csirkehús a sós levet.

A rántott csirke még zamatosabb lesz, ha sütés előtt sós vízbe áztatjuk / Fotó: Shutterstock
A rántott csirke még zamatosabb lesz, ha sütés előtt sós vízbe áztatjuk / Fotó: Shutterstock

Ízek kavalkádja

Természetesen a són kívül rengeteg lehetőségünk van az ízesítésre. Mehet bele mindenféle fűszer, például cayenne bors, fokhagyma, oregánó vagy bazsalikom. Néhány kanál barna cukor vagy méz kellemes, extra ízt ad a húsnak, a csípős szószok pedig pikáns ízt és plusz savat ad hozzá az ételhez.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.