Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezt a SALÁTÁT imádja Katalin hercegné

default user icon
MME
A három gyerek után is tökéletes alakú Katalin hercegné étrendje mindig az érdeklődés középpontjában áll. A lelkes követők kipróbálnak mindent, amit a hercegné szeret. Így lett a nyár slágere a krémes, roppanós és nagyon finom dinnyesaláta, melyet állítólag Katalin is szívesen fogyaszt a meleg napokon.

Az idei nyár a briteket is megviseli: a megszokott hűvös, esős napok mellett a szigetországban is gyakorivá váltak a hőhullámok. A forróságban az étkezési szokások is megváltoznak, a meleg enyhítésére egyre többen fogyasztanak friss salátákat a nehéz sültek helyett - még a királyi családban is. Amit pedig ők esznek, azt a royal-fanok is megkóstolják. Így lehet, hogy az utóbbi hetekben szinte felrobbantotta az internetet Kate Middleton egyik kedvence, egy görögdinnye alapú saláta, amit mi is bármikor könnyedén elkészíthetünk. íme, a recept!

Uborkás dinnyesaláta

Hozzávalók:

  • 1 szelet görögdinnye
  • 1 db uborka
  • 1 db avokádó
  • 15 dkg feta sajt
  • 8-10 mentalevél 
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 db lime
  • 2 ek almaecet
  • bors

Elkészítése: 

1. A görögdinnyét, az uborkát és az avokádót apróra vágjuk, a fetát elmorzsoljuk.

2. Az egészet egy nagy salátás tálba tesszük, rádobáljuk a mentaleveleket, meglocsoljuk az olívaolajjal, a lime levével és az almaecettel.

3. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Lehűtjük és máris fogyaszthatjuk!

És hogy mitől olyan finom ez a saláta? Egyrészt mert az összetevők nagyon jól összeillenek: az avokádó krémes textúrája csodálatosan kiegészíti a görögdinnye és az uborka ropogósságát. Másrészt a görögdinnye és az uborka a leginkább hidratáló gyümölcsünk és zöldségünk, ami nagyon fontos szempont nyáron, hiszen sokkal frissítőbbé és egyben táplálóbbá teszi a salátát. Próbáljátok ki!

Nyitókép forrása: NorthFoto

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss