Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Konyakmeggyes szelet

MME MME
90 perc
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához a tojásokat válasszuk szét, a fehérjéket verjük kemény habbá. A tojássárgájához evőkanalanként adagoljuk hozzá a cukrot, keverjük fehéredésig. Apránként szitáljuk hozzá a lisztet, a kakaóport és a sót. Végül óvatosan, spatulával forgassuk hozzá a tojásfehérjehabot is.
  2. A tésztát simítsuk közepes méretű (kb. 30x20 cm), sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük kb. 25 percet, a sütés végén tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta közepe is átsült-e. Rácsra téve hagyjuk kihűlni, a sütőpapírt még melegen húzzuk le róla.
  3.  Közben készítsük el a krémet. A tejből 350 ml-t forraljunk fel, a többi tejben keverjük simára a pudingport. Csorgassuk a lábasba a felforrt tejhez, vegyük vissza alatta a lángot, kevergetve főzzük sűrűre. Húzzuk le a tűzről. A lapzselatinokat áztassuk 5 percre hideg vízbe, jól nyomkodjuk ki, majd keverjük a meleg krémhez.
  4. Tegyük félre a krémet, takarjuk le, néhányszor keverjük át, és várjuk meg, hogy kihűljön. A kihűlt krémet keverjük ki a porcukorral és a puha, felkockázott vajjal és margarinnal.
  5. A meggybefőttet tegyük tálba, adjuk hozzá a konyakot és pár evőkanál forró vizet. Hagyjuk 20 percet állni, majd szűrjük le, és alaposan nyomkodjuk ki belőle a nedvességet.
  6. Állítsuk össze a süteményt. A piskótát kenjük meg egy kevés krémmel, szórjuk rá egyenletesen a meggyet, majd fedjük be a többi krémmel. A hideg tejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá, simítsuk a krémre. Tegyük egy éjszakára (vagy minimum 4-5 órára) hűtőbe. Tálalás előtt szórjuk meg kakaóporral, majd vágjuk tetszőleges szeletekre.

Ezek is érdekelhetnek

Friss