Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Majonézes, zelleres burgonyasaláta

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej
  • Zeller
  • Mustár

Elkészítés

  1. A megmosott burgonyát héjastól puhára főzzük.
  2. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A zellerszárat meghámozzuk hámozóval, elfelezzük és ezt is apróra vágjuk.
  3. Keverőtálba öntjük a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a citromlevet, megfűszerezzük kevés sóval, cukorral, borssal és jó alaposan összekeverjük.
  4. A főtt burgonyát lehűtjük hideg vízzel, meghámozzuk és karikára vágjuk.
  5. Egy salátástálba rakjuk, finoman megsózzuk, hozzáadjuk a hagymát és a zellert, meglocsoljuk az öntettel és finom mozdulatokkal alaposan összekeverjük, vigyázva, hogy minél kevésbé törjük össze a krumpli. Letakarva hűtőbe tesszük minimum 2 órára. Sültek mellé fogyasztjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss