Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nagymamám pozsonyi kiflije

55 perc
rafinált
átlagos
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tejben a cukorral az élesztőt felfuttatjuk, többi hozzávalót tálba tesszük és az élesztős tejjel és annyi tejföllel, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk, összeállítjuk. Félórányit kelesztjük.
  2. A töltelékhez a mákot elkeverjük a cukorral (kóstoljuk meg, hogy mennyire édesen szeretjük) és a citrom reszelt héjával, majd forró tejet öntünk rá, és felforraljuk (ne legyen túl folyós).
  3. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, egyenlő négyzeteket vágunk, a máktöltelékkel töltjük.
  4. Tepsibe rakjuk, a tetejét tojással lekenjük, hagyjuk hogy megszáradjon, majd újból lekenjük, hogy szép repedezett legyen.
  5. Megint szárítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük.


Megjegyzés

Dióval is tölthető. - Judit954

Ezek is érdekelhetnek

Friss