Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Napi praktika: így biztosan nem fog összeesni a tojáshab

default user icon
MME
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, hogy marad kemény a felvert tojáshab.

A tojásfehérjét felverni szerencsére nem nagy kunszt, és nem is lehet túlverni, mint a tejszínt, viszont könnyen összeeshet. Ha azt szeretnénk, hogy a tojáshabunk kemény és magas maradjon, akkor érdemes a habhoz keverni valamelyik titkos hozzávalót!

Tipp: Ha felverés előtt egy kevés citromlevet vagy egy csipetnyi sót teszel a tojásfehérjébe, a hab nem esik össze.

Próbáld ki a habos szilvás sütemény receptünket! Az elkészítés folyamatát lépésről lépésre adjuk meg, érdemes pontosan e szerint elkészíteni, és isteni finom lesz!

Habos szilvás sütemény

Hozzávalók:

27 dkg liszt + a nyújtáshoz
1/2 csomag sütőpor
1 csipet só
10 dkg vaj
18 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 db tojás
1/2 db citrom
1ek tejföl
70 dkg szilva
2 ek búzadara
1 tk őrölt fahéj
5 db tojásfehérje
3 ek porcukor
1 ek citromlé

Elkészítése:

1. A tésztához a lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, a sót, a felkockázott, puha vajat, 8 dkg kristály-, valamint az egyik tasak vaníliás cukrot, és összemorzsoljuk. Ráütjük a tojást, hozzáadjuk a citromhéjat és -levet, a tejfölt, és alaposan összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva legalább 2 órára a hűtőbe tesszük.

2. A szilvákat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk. Egy 20x30 centis tepsit kibélelünk sütőpapírral. Belefektetjük a lisztezett felületen kinyújtott tésztát, meghintjük búzadarával, majd a vágott felükkel felfelé elosztjuk rajta a szilvákat. Megszórjuk a maradék fahéjjal elkevert kristály- és vaníliás cukorral.

3. A tojásfehérjéket a porcukorral, valamint az 1 ek citromlével kemény habbá verjük, és a szilvákra simítjuk. A sütit 190 fokos sütőben 25-30 percig sütjük, vagy amíg a fehérjehab szép aranybarnára nem sül.

4. A kihűlt tésztát tálalás előtt óvatosan felszeleteljük egy hideg vízbe mártott késsel.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss