Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ökörszem

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a csipet sót és a reszelt citromhéjat. A közepébe mélyedést formázunk, és a mélyedésbe tesszük a tojássárgákat. A puha Rama margarint kisebb darabokban körben a tál szélén elosztjuk. Kézzel, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk úgy, hogy a tészta egynemű legyen, majd a tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük minimum 30 percet.
  2. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
  3. A tésztából nagyobb darabokat tépünk, és lisztezett nyújtódeszkán 3 cm átmérőjű hengert formázunk, majd ezt picike, 1,5-2 cm átmérőjű darabokra vágjuk. Ezekből golyókat formázunk, kicsit megnyomjuk és lapos korongot formázunk belőle. Az ujjunkkal mélyedést nyomunk a közepébe.
  4.  A korongokat sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, és 10-15 perc alatt az előmelegített sütőben pirosra sütjük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, és a mélyedésekbe lekvárt kanalazunk. Fogyasztás előtt megszórjuk porcukorral.

Nézd meg videón, hogyan készül az ökörszem:

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss