Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A nyár slágere lesz a popcornfagyi, amit otthon is elkészíthetsz

default user icon
MME
Az alap fagyiízek, mint a csokoládé és a vanília sosem mennek ki a divatból, azonban érdemes megkóstolni a hagyományostól eltérő, különleges, új ízeket is, ugyanis meglepő finomságokra akadhatunk.

Hamarosan itt a nyár és ezzel beindul a fagyiszezon is. Nemcsak az árusoknál és a strandon lehet jégkrémet venni, hanem mi magunk is elkészíthetjük a nyalánkságot otthon. Nem kell megijedni, ha még sosem próbáltunk házilag fagyit készíteni, vagy nincs otthon fagyigépünk, ugyanis enélkül is kipróbálhatjuk. Ha pedig szeretjük a popcornt, válasszuk a pofonegyszerű popcornfagyit, amihez néhány alapanyag, egy turmixgép és egy lábas kell!

A popcornfagyi hozzávalói:

  • 1 csomag popcorn
  • 6 dl tej
  • 1 evőkanál vaj
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg tejpor
  • 4 dl zsíros tejszín

Elkészítés:

  1. A csomagoláson szereplő útmutatás szerint kipattogtatjuk a kukoricát.
  2. A popcornt még melegen beletesszük egy turmixgépbe, majd felöntjük a tej egy részével (4 dl), és hozzáadjuk az egy evőkanál vajat. Sűrű, krémszerű masszává turmixoljuk, majd hozzáadjuk a maradék tejet (2 dl) és további egy percig turmixoljuk.
  3. A kész masszát átszűrjük és beleöntjük egy lábasba.
  4. Hozzáadjuk a cukrot, és bekapcsoljuk a lábas alatt a tűzhelyet. Amint felmelegedett, hozzáadjuk a tejport és a zsíros tejszínt.
  5. Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk.
  6. Forrástól számított egy-két percig kevergetve főzzük, majd kikapcsoljuk a tűzhelyet és még pár percig kevergetve hűtjük.
  7. Áttöltjük egy olyan edénybe, amely fagyasztható.
  8. Ha kihűlt a massza, egy egész napra a fagyasztóba tesszük.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek