Hamarosan itt a nyár és ezzel beindul a fagyiszezon is. Nemcsak az árusoknál és a strandon lehet jégkrémet venni, hanem mi magunk is elkészíthetjük a nyalánkságot otthon. Nem kell megijedni, ha még sosem próbáltunk házilag fagyit készíteni, vagy nincs otthon fagyigépünk, ugyanis enélkül is kipróbálhatjuk. Ha pedig szeretjük a popcornt, válasszuk a pofonegyszerű popcornfagyit, amihez néhány alapanyag, egy turmixgép és egy lábas kell!
A popcornfagyi hozzávalói:
- 1 csomag popcorn
- 6 dl tej
- 1 evőkanál vaj
- 20 dkg cukor
- 20 dkg tejpor
- 4 dl zsíros tejszín
Elkészítés:
- A csomagoláson szereplő útmutatás szerint kipattogtatjuk a kukoricát.
- A popcornt még melegen beletesszük egy turmixgépbe, majd felöntjük a tej egy részével (4 dl), és hozzáadjuk az egy evőkanál vajat. Sűrű, krémszerű masszává turmixoljuk, majd hozzáadjuk a maradék tejet (2 dl) és további egy percig turmixoljuk.
- A kész masszát átszűrjük és beleöntjük egy lábasba.
- Hozzáadjuk a cukrot, és bekapcsoljuk a lábas alatt a tűzhelyet. Amint felmelegedett, hozzáadjuk a tejport és a zsíros tejszínt.
- Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk.
- Forrástól számított egy-két percig kevergetve főzzük, majd kikapcsoljuk a tűzhelyet és még pár percig kevergetve hűtjük.
- Áttöltjük egy olyan edénybe, amely fagyasztható.
- Ha kihűlt a massza, egy egész napra a fagyasztóba tesszük.
Borítókép: Shutterstock