Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Potencianövelő került ebbe az étrend-kiegészítőbe, ezért kivonták a forgalomból

default user icon
MME
Férfiaknak szánt étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nébih, mert olyan gyógyszerhatóanyagot tartalmazott, amit potenciazavar terápiájában alkalmaznak férfiaknál.

Az intézkedés az Anaconda for men, a Kinger és a Titán Power Classic termékek minden tételét érinti minőségmegőrzési időtől függetlenül. A Nébih azt írja, hogy az éves ellenőrzés során került a hatóság látóterébe három, férfiaknak szánt étrend-kiegészítő. Az érintett termékekből az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet vizsgálatai gyógyszerhatóanyagot mutattak ki. Az érintett gyógyszerhatóanyagok a foszfodiészteráz-5 enzimet (PDE-5) gátló hatásuk révén az erectilis dysfunctio (potenciazavar) terápiájában alkalmazott vegyületek.

Az ilyen hatóanyaggal rendelkező készítmények kiadása Magyarországon orvosi rendelvényhez kötött, míg az uniós és a magyar szabályozás szerint is az étrend-kiegészítők élelmiszernek minősülnek, és azokban gyógyszerhatóanyagok felhasználása tiltott. A Nébih arra is felhíja a figyelmet, hogy a felsorolt, hamisítványnak minősülő termék fogyasztása komoly egészségkárosodási kockázattal jár, melyek megtévesztő csomagolásuk szerint kizárólag növényi hatóanyagot tartalmaznak.

Ebből kifolyólag minőségmegőrzési időre való tekintet nélkül, azonnali hatállyal elrendelték a termékek forgalomból való kivonását, valamint a fogyasztóktól való visszahívását, továbbá megtiltották az ismételt forgalomba hozatalt is.

  • ANACONDA FOR MEN: természetes étrend-kiegészítő növényi kivonatokkal 4 kapszula/doboz Kimutatott gyógyszerhatóanyag: Vardenafil
  • KingER: növényi kivonatokat tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula férfiak részére 2 kapszula/doboz Kimutatott gyógyszerhatóanyag: Vardenafil
  • TITÁN POWER CLASSIC: étrend-kiegészítő 3 kapszula/doboz Kimutatott gyógyszerhatóanyagok: Szildenafil, Tadalafil.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss