Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Roppanó külső és olvadt, extrán csokis belső: itt a rántott Nutella!

default user icon
MME
Bár mi, magyarok szeretünk szokatlan alapanyagokat bepanírozni és kirántani, erre még nem gondoltunk. Valaki viszont megtette helyettünk, és gyorsan el is terjedt az interneten az őrület.

Panírozási szokásaink már messze túlmutatnak a rántott hús, rántott sajt és rántott karfiol klasszikus hármasán. Olyan ételeket is olajba dobunk, mint a kovászos uborka vagy a tejbegríz. Ezúttal pedig a Nutella kerül liszt-tojás-zsemlemorzsa köntösbe. 

A rántott Nutella hozzávalói: 

  • 1 üveg Nutella
  • liszt, tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

  1. Első lépésként a Nutellát egy téglalap vagy négyzet alakú üvegedénybe kanalazzuk, és betesszük a mélyhűtőbe néhány órára. 
  2. A megdermedt mogyorókrémet ezután tetszőleges méretű kockákra vágjuk, és a szokásos módon bepanírozzuk – persze a tojásba ezúttal nem kerül só.  
  3. Végül felforrósított bő olajban készre sütjük. 

Bevalljuk, elsőre furcsának tűnt az ötlet, de a videón jól látszik, hogy sütéskor a Nutella felolvad, és egy mennyei csokis desszertet kapunk végeredményként. 

 

Az ínyencek pedig úgy is készíthetik, hogy a megdermedt nutellakockákat amerikaipalacsinta-tésztába mártják, majd így sütik ki az olajban. Még édesebb élményben lesz részük! 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss