Elkészítés: A tésztához a lisztet elkeverjük a porcukorral és a sóval. A vajat a tojással együtt szintén hozzáadjuk, és jól összedolgozzuk. Átgyúrjuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.
A töltelékhez 15 dkg vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral, a túróval és a mascarponéval elkeverjük. Az egyik citrom héját hozzáreszeljük a túróhoz, mindkettő levét kinyomjuk. Egyenként a túróhoz keverjük a tojásokat, aztán az átszűrt citromlé felét, végül hozzászitájuk a pudingport. Az almákat gerezdekre szeljük, és meglocsoljuk a maradék citromlével.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tésztát gáztepsi (30x40cm) méretűre nyújtjuk, lazán összehajtva a tepsi közepére emeljük. Kihajtogatjuk, egyenletesen elosztjuk rajta a túrókrémet. Kissé egymásra csúsztatva rárakjuk az almagerezdeket, végül megkenjük a 2 dkg vajjal. 50 percig sütjük. A lekvárt felforrósítjuk, 50 perc sülés után a süteményt megkenjük a lekvárral, majd megszórjuk a mandulával. További 15 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerint felvágjuk. Tálalás előtt megszórjuk kis porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.