Elkészítés:
1. A szétválasztott tojások sárgáját 4 evőkanál vízzel, a cukorral, a vaníliás cukorral felhabosítjuk, amíg sűrű krémet kapunk. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá felverjük és a sárgája krémhez keverjük. A lisztet összekeverjük az étkezési keményítővel, a kakaóval és a sütőporral, majd a tojásos krémhez adjuk. Kis adagokban és csak óvatosan összeforgatjuk.
2. A piskótamasszát sütőpapírral kibélelt sütőlapra kenjük és előmelegített sütőben, 200 fokon 10-12 percig sütjük. Sütés után még melegen, cukorral megszórt konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt megnedvesítjük és lehúzzuk a tésztáról, majd óvatosan feltekerjük, hogy ne törjön el. Így hagyjuk kihűlni.
3. Az ananászszeleteket lecsepegtetjük és kettévágjuk. Nyolc fél szeletet félreteszünk, a többiből pürét készítünk. A kihűlt tésztát kitekerjük, megkenjük az ananászpürével. A mascarponesajtot a cukorral felhabosítjuk, majd a külön felvert tejszínnel összekeverjük. A krémet az ananászpüré tetejére kenjük, a piskótát feltekerjük, és legalább egy órára hűtőbe tesszük. Ha a krém túl sok lenne bele, akkor a maradékot a tekercs tetejére lehet kenni.
4. A tejszínt a porcukorral felverjük. A tejszínhabot a piskóta tetejére kenjük, hullámvonalakat rajzolunk bele, majd megszórjuk kakaóval és a félretett ananász-szeletekkel díszítjük.
Nagyon finom sütemény.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.