Elkészítés: A babkonzervet leöblítem. A zöldségeket, a kolbászt és a vöröshagymát aprítom.
A kolbászt kevés zsiradékban lassan kisütöm, a zöldségeket a vöröshagymával rajta magas hőfokon dinsztelem. Felengedem kb. 1,2 liter vízzel, sóval, borssal, babérral, zöldpaprikával, paradicsommal főzöm rövid ideig, majd hozzáadom a leszűrt babot, a zeller zöldjét és a leveskockát.
Vékony, piros, fokhagymás rántást készítek kb. 2 dkg zsiradékból a liszttel, meghintem őrölt paprikával, elkeverem vízzel, a levesbe forralom.
A burgonyát összekeverem a liszttel, tojással, teáskanálnyi zsírral, sózom, borsozom, szerecsendióval fűszerezem, rövid állás után kézzel kb. fürjtojás nagyságú gombócokat teszek a levesbe.
A tejfölt kikeverem kevés forró levessel, hozzákeverem a leveshez, néhány percig lassan forralom, közben ízesítem őrölt köménnyel, csipet tárkonnyal, ecettel, majd rövid pihentetés után tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.