Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Puha állagú tésztát kapunk (ne legyen túl lágy), ha ragad, még teszünk hozzá lisztet. A tésztát ezt követően 6 részre osztjuk, egyenként nagyon vékonyra nyújtjuk, majd megtöltjük tetszés szerint és feltekerjük.
(Ez a mennyiség egy 28x33-as méretű tepsit betölt, szorosan egymás mellé rakva a tekercseket. )
Mielőtt a tekercseket a tepsibe tesszük, azt vékonyan kizsírozzuk, majd a behelyezést követően a tészták tetejét olajjal kenjük meg.
160 fokon 30-40 percig sütjük, amíg barnulni kezd a teteje. Porcukorral szórjuk meg tálalás előtt.
Én az alábbi töltelékekkel szoktam készíteni:
- a meggybefőttet kicsit kicsomkodom, teszek hozzá ízlés szerint cukrot, fahéjat, majd miután a tésztára tettem, megszóróm 1-2 evőkanál búzadarával
- 20-30 dkg darált diót összekeverek 1-2 evőkanál cukorral, mazsolával tetszés szerint, 1 teáskanál fahéjjal, és annyi tejet öntök hozzá, hogy kenhető masszát kapjak. A tésztát bekenem lekvárral, arra teszem a diós tölteléket
-25 dkg túrót összekeverek ízlés szerint cukorral vagy vaníliás cukorral, mazsolával, 1 evőkanál tejföllel. A tésztára ennél a változatnál is lehet lekvárt kenni töltés előtt.
- a lereszelt káposztát picit lesózom, kinyomkodom, megdinsztelem, majd borsozom és ezzel töltöm meg a tésztát
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.