Elkészítés:
1. A lisztet összekeverjük az étkezési keményítővel. Egy közepes tortaformát vajjal kikenünk és liszttel megszórunk. A sütőt előmelegítjük. A barackot megmossuk, leszárítjuk, felezzük, kimagozzuk és hasábokra vágjuk.
2. A tojássárgákat a vaníliás cukorral, a vajjal, marcipánnal, reszelt citromhéjjal habosra, krémesre keverjük.
3. A tojásfehérjét a 10 dkg cukorral kemény habbá verjük, majd a lisztkeverékkel felváltva óvatosan a tojásos masszához keverjük.
4. Az így elkészített masszát a formába simítjuk, és a barackokat a tetejére terítjük, gyengén belenyomjuk. Kb. 55 percig sütjük. A sütőből kivéve egy konyharuhával letakarjuk, és hűlni hagyjuk.
5. A lekvárt felfőzzük, vékonyan a torta tetejére kenjük. Hűlni hagyjuk, majd tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.