Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. Összegyúrjuk (dagasztjuk) a lisztet, a cukrot, a tojást, a sót, az élesztőt és a tejet. Közepesen kemény tésztát kapunk. Ha megkelt, vékony csíkokat sodrunk belőle, és 1-1,5 cm-esre daraboljuk. A kis hengerek oldalát megkenjük vajjal, és szorosan egymás mellé tesszük őket a tepsiben (azért szorosan, hogy a tészta felfele emelkedjen, és ne el terüljön). Pirosra sütjük, majd kitesszük őket egy nagyobb tepsire, és hagyjuk kiszáradni 1-2 napig. Vizet forralunk, és a száradt falatkákat belemártjuk 3 másodpercre, majd lecsepegtetjük és tányérra rakjuk. Megszórjuk porcukros mákkal, és a végén lecsurgatjuk mézzel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.