Elkészítés: A 30 dkg megtisztított burgonyát mossuk meg, hámozzuk meg, majd vágjuk fel kis kockákra. Engedjük fel 8 dl vízzel, szórjunk bele ételízesítőt, sót, borsot. Tegyünk a főzővízbe 1 kis fej vöröshagymát, majd főzzük puhára. Kicsit hagyjuk kihűlni.
Tegyük turmixgépbe a burgonyakockákat, engedjünk rá 2 dl főzővizet, és turmixoljuk össze egész pépesre, majd keverjünk bele 1 csokor finomra vágott petrezselyemzöldet. Tegyük vissza a lábasba, keverjük el a maradék főzőlével, keverjünk bele 2 dl joghurtot, főzzük tovább 3 percig.
A rántott borsóhoz egy tálba 4 púpozott főzőkanál tönköly fehérlisztet teszünk, hozzáütünk 3 tojást, és jól elkeverjük. Annyi tejjel keverjük össze, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk, sózzuk, borsozzuk, petrezselyemzölddel megszójuk. Hozzákeverünk 1-2 marék párolt (vagy konzerv) borsót.
Közben egy serpenyőben olajat forrósítunk, és galuskaszaggatón keresztül belecsurgatjuk a borsós tésztát. A serpenyőt rázogatva vagy óvatosan kevergetve, egyenletes barnára pirítjuk.
A levesbe csak közvetlen tálalás előtt tesszük bele, mert nem szabad megpuhulnia. Vigyázat gyorsan kell vele bánni, mert hamar megéghet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.