Elkészítés: A kissé kihült és nem nedves burgonyához hozzáadjuk a margarint, pár mozdulattal összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a tojás sárgáját, sózzuk, borsozzuk. Beleöntjük a 2-3 teáskanál tejfölben feloldott élesztőt, elkezdjük jól összedolgozni. Tejfölből mindig annyit adagoljunk hozzá, hogy a tészta lágy, de ne ragacsos legyen. Amennyiben szükséges, adjunk hozzá még lisztet.
Amikor a tésztánk már sima, laza, bucivá formázzuk, és kissé hűvösebb helyen 1,5-2 órát pihentetjük.
Pihentetés után kisodorjuk, megkenjük a felvert tojással, majd kiszaggatjuk. Tepsibe rakva is 20-30 percet pihentetjük. 180 °C-ra előmelegített sütőben sütjük.
A legfinomabb, ha este legyúrjuk és másnap sütjük ki. Vékonyabbra kisodorva virslit vagy kolbászt göngyölhetünk a tésztába. Vendégváráshoz, sörhöz stb. kitűnő.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.