Elkészítés: A felkockázott burgonyát kis tálban, kevés vízben, lefedve a mikróban 5 perc alatt megfőztem, leszűrtem, villával összetörtem.
A lisztben elmorzsoltam a vajat, a kihűlt burgonyával és a többi hozzávalóval, valamint a tojás bő 2/3 részével a tésztát összegyúrtam. 15 percig letakarva pihentettem.
Vékony téglalap formára kinyújtottam, megkentem vékonyan olajjal, szorosan feltekertem, mint a bejglit, két végét középre hajtottam, a sodrófával kicsit lenyomkodtam, letakarva további 10 percig pihentettem.
Kb. ujjnyi vastagra kinyújtottam, 3,5 cm-es szaggatóval kiszaggattam, sütőpapírral bélelt nagyméretű tepsibe sorakoztattam, tetejét a maradék tojással lekentem, szezámmaggal megszórtam, kb. 1 órát langyos helyen kelesztettem.
A sütőt közben előmelegítettem 180 fokra (légkeveréssel), és kb. 18-20 perc alatt megsütöttem.
Langyosan tálaltam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.