Elkészítés: 1. A piskótához 5 egész tojást 13 dkg cukorral kemény habbá verünk (erős fokozaton 10 perc), hozzáadjuk a lisztet és 3 dkg kókuszreszeléket, óvatosan összeforgatjuk.
2. Sütőpapírra 1,5-2 cm vastagra simítjuk, és 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.
3. A sütőből kivéve a piskótát kevés liszttel megszórjuk, és fejjel lefelé a meleg tepsire helyezzük, hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk a sütőpapírt róla.
4. Egy kb. 2 liter űrtartalmú, félgömb alakú tálat keresünk. A piskótából a tállal kiszaggatunk egy piskótalapot, majd még két kisebb kör alakú piskótát. Így három különböző méretű piskótát kapunk, amit majd a krémmel rétegezünk a tálban.
5. A parfét elkészítjük. A mangót meghámozzuk és felkockázzuk, a chilit félbevágjuk, kikaparjuk a magokat, és a húsát apró kockákra vágjuk.
6. A citrom levét kifacsarjuk, 5 dkg cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a chilit és a mangót, és még 3 percig főzzük.
7. 3 tojássárgáját 1 egész tojással és 5 dkg cukorral felverünk, a tejszínt szintén felverjük.
8. A mangót összekeverjük a tojásos krémmel és a felvert tejszínnel.
9. A kerek formát kifóliázzuk, beleöntünk két nagy kanál krémet, majd lefedjük a legkisebb piskótával, majd megint a parfé következik, majd a középső piskóta, végül a maradék parfé és a legnagyobb piskóta.
10. Mélyhűtőbe tesszük egy éjszakára.
11. A parfétortát kiborítjuk, leszedjük a fóliát. 3 tojásfehérjét kevés cukorral felverünk kemény habbá, majd beleforgatunk 2 dkg kókuszreszeléket. Ezzel a habbal beborítjuk a torta felszínét, és egy kanállal tüskéket készítünk rá (odanyomjuk a kanalat, majd elhúzzuk).
12. Lángpisztollyal enyhén karamellizáljuk a tojáshabot, majd felszeleteljük a tortát, és tálaljuk.
Elkészítés: 45-50 perc
Fogyasztható: másnap
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.