Előkészítés: A húst megmossuk, felszeleteljük és befűszerezzük. A mártáshoz kimagozzuk, héjától megtisztítjuk, majd cikkekre vágjuk a barackokat.
Elkészítés: A barackok felét edénybe tesszük, öntünk rá 2-3 dl vizet, és a gyömbérrel, a fahéjjal, ízlés szerint erős paprikával fűszerezzük, beletesszük a cukrot, a mézet, és csipetnyi sót. Kíméletesen főzzük 25-30 percen át, ha nagyon sűrűsödne, kevés vizet öntünk hozzá. Amikor elkészült, összeturmixoljuk, majd visszatesszük az edénybe. Közben puhára pároljuk a rizst. Megmossuk, szeletekre vágjuk a cukkinit, és kissé megsózzuk. Beletesszük a szószba a maradék barackot, belereszeljük a citrom héját, és a levét is belecsavarjuk, majd 3-4 percig forraljuk, félretesszük. Forró olajon megsütjük a hússzeleteket, ügyelve arra, hogy kellően szaftosak maradjanak, majd tányérra szedjük. A serpenyőben megsütjük a cukkinit is. Összekeverjük a párolt rizst és a mogyorót. A rizs tetejére tesszük a húsokat, mellé a sült cukkinit és a mártást.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag körettel: 678 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.