Előkészítés: A csirkét megmossuk, darabjaira vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, karikákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felaprítjuk. A petrezselymet leöblítjük, összevágjuk. Kiolajozunk egy nagyobb tűzálló tálat.
Elkészítés: A tűzálló tál alján elterítünk egy sor burgonyát, megsózzuk, meglocsoljuk tejföllel. Rárakjuk a csirkedarabokat, megszórjuk a gombával és a petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk, tejföllel meglocsoljuk. Burgonyaszeletekkel beborítjuk, megcsepegtetjük olajjal és a maradék tejföllel. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. 3 dl vízben felforraljuk az ételízesítőt, ráöntjük a rakott csirkére, lefedjük, és a sütőben 45-50 percig sütjük. A fedőt levéve ezután még 10-15 perc alatt pirosra sütjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 605 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.