Ledaráljuk a csokoládékrémes kakaós kekszet, és összekeverjük az olvasztott vajjal. Piteformába nyomkodjuk, a hűtőbe tesszük 20 percre, majd 175 fokos sütőben 10 percig sütjük.
A tojássárgájákat kikeverünk 5 dkg cukorral és a kukoricakeményítővel. Felforraljuk a tejszínnel, a tejjel és 2 dkg cukorral. Egy merőkanálnyit rakunk belőle a tojásos habhoz, összekeverjük, majd a többi tejhez öntjük, és folyamatos kevergetés mellett újra felfőzzük.
Ezután a felaprított étcsokoládéra öntjük, és addig kevergetjük, amíg felolvad, majd hozzáadjuk a vajat. A krémet a formába öntjük, letakarjuk folpakkal és hagyjuk kihűlni. Tejszínhabbal és csokoládéforgáccsal díszítjük.
Megjegyzés
Csokoládéforgácsot a legegyszerűbben úgy készíthetsz, ha egy tábla csokoládét a mikrohullámú sütő legalacsonyabb fokozatán 15 másodpercig melegítesz, majd zöldséghámozóval forgácsokat vágsz az éléből.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.