Előkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük 2 ek. cukorral. A töltelékhez a darált diót összekeverjük a porcukorral.
Elkészítés: A tésztához habosra keverjük a tojások sárgáját, a vajat és a maradék cukrot. Amikor habos, beletesszük a vaníliás cukrot, a lisztet, a tejet, a reszelt citromhéjat, egy csipet sót, és simára keverjük. Végül a tojáshabot lazán beleforgatjuk. Nem túl forró, kivajazott vagy olajozott palacsintasütőbe tesszünk egy merőkanálnyi masszát (kb. 4-5 mm vastag tészalapokat kell kapnunk), megsütjük az egyik oldalát. Tálra csúsztatjuk, és megkenjük lekvárral. A következő palacsintás is megsütjük, amikor kész, a lekvárosra csúsztatjuk, és megszórjuk a cukros dióval. A következő rétegre csokoládét reszelünk. A rétegezést ismételjük, amíg elfogy a tészta. A tetejére reszelt csokoládé kerüljön. Szeletelve tálaljuk. Adhatunk mellé vaníiliaöntetet vagy tejszínhabot is.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 525 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.