A darált húst egy tálba teszem. A paradicsom és a paprika felét félreteszem, a többi zöldséget megtiszítom és felvágom, majd a tálba teszem.
A padlizsánt hosszában félbevágom, cseresznyemagozóval kikanalazom a belsejét egy kis peremet hagyva. Néhány gombócot félreteszek, a többit felvágom, és a raguhoz teszem. Ráütöm a tojást, fűszerezem sóval, borssal és őrült paprikával, majd alaposan összekeverem.
A krumplikat megpucolom.
A padlizsáncsónakokat berakom egy nagy serpenyőbe, megtöltöm a raguval, mellérakom a zöldségeket. Sózom, borsozom, locsolok rá olajat, rárakom a kakukkfű és rozmaring ágakat. Betakarom egy alufóliával, és berakom a 180 fokra előmelegített sütőbe.
30 perc után leveszem a fóliát, feltekerem a sütőt 200 fokra, s tovább sütöm 10 percig.
Lereszelem a sajtot, majd a végén ráteszem.
Megjegyzés
Mediterrán töltött padlizsán francia lágy sajttal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.