Elkészítés: A kacsát a hátán kinyitjuk, és teljesen kicsontozzuk. Szétterítjük, majd sózzuk, borsozzuk, és a finomra vágott majoránnával bedörzsöljük. Összehajtjuk, majd félretesszük. Ezután elkészítjük a tölteléket. A zsemléket tejbe áztatjuk, a májat, a gombát felkockázzuk, és ragut készítünk belőle, majd hagyjuk kihűlni. A darált húst, a tojásokat, a jól kinyomkodott zsemléket jól egybedolgozzuk, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, meghintjük a finomra vágott petrezselyemzölddel, és hozzáadjuk a kihűlt ragut. Összekeverjük, és ezzel megtöltjük az előkészített kacsát. Jól összegöngyöljük, majd alufóliába téve sütőben pároljuk. Mikor megpuhult, levesszük a fóliát és pirosra sütjük. Az apró kockára vágott szalonnát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, és aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a felkockázott paradicsomot, zöldpaprikát és a felkarikázott debrecenit, majd lecsót főzünk belőle. Tálaláskor előmelegített tálra öntjük a lecsót, rárendezzük a felszeletelt kacsát. Köretként párolt, pirított tarhonyát adunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.