A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A pudinghoz a szétválasztott tojások sárgáját, a kézmeleg vajat és a cukrot habosra keverjük. Az apró darabokra tördelt étcsokoládét vízfürdőben lassan felolvasztjuk, majd a vajas krémbe keverjük. A tojásfehérjéket a vaníliás cukorral és egy csipet sóval habbá verjük. A diót elvegyítjük a zsemlemorzsával és óvatosan a tojáshabba forgatjuk. Ezután összedolgozzuk a csokoládés keverékkel.
A masszát vajjal vékonyan kikent kis kuglóf- vagy felfújtformákba töltjük, vízzel töltött tepsibe állítjuk, és az előmelegített sütőben hagyjuk megszilárdulni kb. 30 perc alatt.
Közben a szószhoz a kétféle csokoládét darabokra tördeljük és vízfürdőben felolvasztjuk. Hozzáöntjük a kissé felmelegített habtejszínt, és rövid ideig forraljuk.
A pudingot a formákból kistányérokra borítjuk, és meglocsoljuk a csokiszósszal. A tejszínből vert kemény habbal díszítve tálaljuk, és egy gombóc vaníliafagylalttal kínálhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.