Elkészítés: A tésztához a diót a liszttel és a sütőporral összevegyítem. A tojásokat kettéválasztom, a fehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verem. A margarint 15 dkg cukorral habosra kikeverem, és a tojások sárgáját egyenként hozzákeverem. Majd a két masszát lazán összeforgatom, végül a diós-lisztes keveréket is beleforgatom.
A tésztát 24x22 cm-es sütőpapíral bélelt tepsibe simítom, és 180 fokon megsütöm. Amikor kisült és kihűlt, 2 lapba vágom, és megkenem sárgabaracklekvárral.
A krémhez a zselatint kb. 3 dl hideg vízbe beáztatom. A túrót szitán áttöröm, hogy sima legyen. A tojások sárgáját a cukorral gőz felett kihabosítom a citrom héjával és levével, leveszem a tűzről, a kinyomkodott zselatinlapokat belekeverem, megvárom, míg feloldódik, majd hozzáadom a túrót, végül a felvert tejszínhabot.
Az egyik tésztalapot megkenem a krém felével, jöhet a második tésztalap, majd a maradék krém. A tetejét kirakom a megmosott és felszeletelt eperrel, majd lekenem a hideg vízzelelkevert tortazselével.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.