Elkészítés: A rizst a vízben tesszük fel főni, ha azt magába szívta, ráöntjük a tejet, jól felforraljuk, kis lángon, villával kevergetve 10-15 percig főzzük. Beleteszünk 5 dkg cukrot és a vaníliás cukrot (vagy a félbevágott vaníliarudat), csipet sót, majd hagyjuk, hogy a rizs saját gőzében megpuhuljon. (Ne emelgessük a fedőt!)
Közben az epret negyedeljük, rácsavarjuk a citromot, és a cukorral együtt állni hagyjuk, majd a felét botmixerrel vagy villával pépesítjük.
Ha kihűlt a tejberizs, a tejszínt fölverjük a maradék 5 dkg cukorral, és a tejszínt a rizshez keverjük.
Egy szép tál vagy több kehely aljára tesszük az eper felét, rá a rizst, majd a maradék epret, és néhány órára hűtőbe tesszük tálalás előtt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.