Elkészítés: 1. A tejszínt pedig kemény habbá verjük, és betesszük a hűtőbe. A fehércsokoládét apró kockákra törjük, vízgőz fölött felolvasztjuk.
2. A zselatinlapot hideg vízbe tesszük, amíg megpuhul. A fehérrumot gőz fölé tesszük, felforraljuk, és a kinyomkodott zselatinlapot felolvasztjuk benne.
3. A tojásokat is kemény habbá verjük, és a fehércsokiba teszünk. Először egy kis tojássárgája habot teszünk a csokiba, azt gyorsan habverővel elkeverjük, majd az összes habot hozzátesszük, és egy nagy kanállal a felvert tejszínből. Ezt is habverővel elkeverjük, majd hozzáöntjük a rumot, legvégül a maradék tejszínhabot. Figyeljünk arra, hogy ezt a masszát már nagyfejű fakanállal, óvatosan keverünk össze, nehogy összetörjön.
4. 2 órára betesszük a hűtőbe.
5. Tálaláskor az amaretti kekszeket összetörjük, a poharak (lehetőség szerint nagyobb talpas poharak) aljába tesszük. Leöntjük a likőrrel. A tetejére egy réteg habot teszünk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.