Előkészítés: A rizst a csomagon olvasható utasítás szerint megfőzzük. A pórét megtisztítjuk, apróra vágjuk. A csirkemájat megmossuk, forró vízbe tesszük, 5 percig főzzük, majd leöblítjük, és kis kockákra vágjuk. Apróra összevágjuk a szalonnát. A gombákat megtisztítjuk, szárukat kivágjuk, és felszeleteljük.
Elkészítés: A szalonnát zsírjára pirítjuk, ráteszünk 1 szálnyi póréhagymát. Kicsit összepirítjuk, belekeverjük a csirkemájat, és sóval, borssal, majoránnával ízesítjük. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a rizst és a tojást. A gombakalapokat kissé kimélyítjük (amit kiszedtünk, azt is a felszeletelt szárakhoz tesszük), sózzuk, borsozzuk, és a felhevített vajon 1-2 percig elősütjük. A visszamaradt gombás vajra rátesszük a maradék pórét, megfuttatjuk, megszórjuk a liszttel, és 1-2 perc alatt összepirítjuk. Beletesszük a szeletelt a gombaszárakat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel, és ráöntjük a tejszínt. Öntünk rá 1 dl vizet is, összeforraljuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Két-két gombafej közé bőségesen teszünk tölteléket, kicsit összenyomkodva tömörítjük. Az elkészült pórés, gombás ragut tűzálló tálba öntjük, rátesszük a töltött gombafejeket, és ha maradt ki töltelék, azzal körbe szórjuk. A sütőben 15 percig sütjük, frissen tálaljuk.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 520 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.