A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, majd papírtörlővel leitatjuk a vizet róla, a gerincénél kettőbe vágjuk. Bedörzsöljük a szárított zöld fűszernövényekkel, majd olívaolajjal jól bedörzsöljük a csirkét. Az almát felszeljük, a zöldfűszereket megmossuk. Egy serpenyőbe tesszük a durvaszemű sót, majd rászórjuk a zöldfűszereket, az almaszeleteket és a citromkarikákat, ráfektetjük a csirkét.
180 fokos előmelegített sütőbe tesszük, alsó-felső sütésre, kb. 50 percre, miközben egyszer, félidőben megfordítjuk a csirkénket. További fél órát sütjük a légkeveréses fokozaton, ameddig szép színt kap. Vigyázzunk, amikor megfordítjuk, maradjanak alul a zöld fűszernövények, mert azok könnyen megégnek!
A megmosott krumplikat egyenként alufóliába csomagoljuk, és egy tepsibe rakjuk, majd betesszük a sütőbe. A krumplinak elég 40 perc, együttsüthető a csirkével.
Tálalás előtt joghurtos öntetet készítettem: a görög joghurthoz kevertem a frissen vágott petrezselyemzöldet, szárított kaprot, néhány csepp citromlevet, egy csipet sót. Ezzel meglocsolva kínáltam a krumplit és a salátát.
Megjegyzés
Javaslom ezt a receptet azoknak, akik diétáznak és szeretnének aránylag olcsó ünnepi ételt készíteni húsvétra.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.