Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, daraboljuk és sós vízben megfőzzük, majd még melegen összetörjük. A tojást, a zsiradékot és a mákot elkavarjuk benne, a lisztet pedig addig adagoljuk, amíg gyúrható és nyújtható masszát kapunk. A tészta a máktól pöttyös lesz.
A körtéket meghámozzuk és darabokra vágjuk (egyet kb. 4 felé), a magházat kivesszük. A tésztát kinyújtjuk, és mint a hagyományos szilvás gombócokat elkészítjük, azaz a kinyújtott tésztát négyszögekre vágjuk, a körtéket a négyszögek közepére helyezzük (ha túl hosszú egy szelet körte, vágjuk még kétfelé), megszórjuk gyömbéres cukorral, bebugyoláljuk, gombócot formálunk belőlük.
Forró, lobogó vízben (egy kis olajat önthetünk a vízbe) a gombócokat kifőzzük. Ha feljönnek a víz tetejére, szűrőkanállal kiszedjük, mákban megforgatjuk őket, és bőségesen leöntjük mézzel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.