Elkészítés: A lisztben elvegyítjük az élesztőt és a sót, majd hozzáadjuk a lágy vajat, a tojásokat és a tejszínt. Konyhai robotgéppel először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton jól összedolgozzuk. A tésztát letakarva pihentetjük, amíg elkészítjük a tölteléket.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, serpenyőben kiolvasztjuk, majd hozzátesszük az apró kockákra vágott hagymát. Enyhén megsózzuk, ízlés szerint borsot is adunk hozzá. Kevergetve puhára pároljuk.
A párolt hagymához hozzákeverjük a reszelt sajt felét, és a tölteléket hagyjuk hűlni.
A tésztát 2 részre osztjuk. Mindegyikből 3 mm vastag lapot nyújtunk. Az egyik lapra rákenjük a tölteléket, a másik lapot pedig a töltelékre fektetjük. Kissé rányomkodjuk, és kb. 1,5 cm széles csíkokat vágunk. 2-2 csíkot összecsavarunk, és kivajazott, sütőpapírral letakart tepsibe tesszük.
A felvert tojással megkenjük, a maradék reszelt sajttal megszórjuk, és előmelegített sütőben megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.