Elkészítés: A konyhakész halról lefejtjük a halhúst /filézzük/, majd nagyobb kockára vágjuk, egyhén sózzuk, és citromlével megcsepegtetjük.
A hal többi részéből /fej, farok, gerinc, haltej/ kb. 2 liter vízzel alaplét
főzünk lassú főzéssel kb. 2 órán keresztül. Az alaplét ízesítjük sóval, tárkonnyal, pár csepp citromlével. Amikor elkészült, átszűrjük.
A bográcsban /lábasban/ felhevített olajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, a karikára vágott sárga- és fehérrépát, majd megszórjuk őrölt pirospaprikával, és felöntjük az alaplével. Felforraljuk és beletesszük a kockára vágott burgonyát, gombát, fűszerezzük a többi hozzávalóval.
Amikor a burgonya is megfőtt, beletesszük a kockára vágott haldarabokat, és pár percig - kb. 10 - még főzzük. Ízlésünk szerint ekkor tehetünk bele citromlét, halszószt.
Tálaljuk petrezselyemzölddel megszórva vagy hegyes erős paprikákkal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.