Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztom, a sárgákhoz adom a cukrot, a vizet, az olajat és 2 kanál cukrot, habosra keverem. A tojások fehérjét 4 kanál cukorral habbá verem, és a sárga masszával összekeverem. Hozzáadom a sütőporos lisztet, finoman összekeverem.
Egy 24 cm-es kapcsos tortaforma oldalát kivajazom, az aljára sütőpapírt teszek, és a tésztát belesimítom. 170 fokon lassan sütöm, tűpróbával ellenőrzöm, mikor van kész.
A sziruphoz a cukrot felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Egyet forralok rajta, és máris leveszem a tűzről, kettéöntöm, az egyikbe rumot és színezéket teszek, a másikat simán hagyom.
A kihűlt tortát 3 egyenlő részre vágom, a középső lapot csíkokra vágom. Az alsó lapot visszateszem a tortaformába lekvárral vékonyan megkenem, illetve a másik lapot is, amit majd a végén ráfordítok. A csíkokra vágott középső tortalap darabkáit felváltva a színes és színtelen szirupba forgatom, és a kapcsos formában lévő lekváros lapra szorosan egymás mellé teszem. A tetejére a másik lapot ráfordítom úgy, hogy a lekváros rész legyen lefelé. Hűtőbe teszem 1 órát pihenni.
Közben a pudingot a tejjel és a cukorral felfőzöm, kihűtöm. A hideg pudinghoz keverem a felvert tejszínhabot, és a tortát ezzel a krémmel bevonom. Az oldalát darált dióval körben meghintem, a tetejére a maradék pudingos krémből habzsákból habrózsákat nyomok, marcipántojással díszítem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.