Elkészítés: A zellert megtisztítjuk, szárával együtt apró kockákra vágjuk. A vaj és olívaolaj keverékében, amiben előzőleg megolvasztottuk a cukrot, gyakori kavargatás mellett pirítjuk, amíg színesedni kezd. Közben beleszórjuk az apróra vágott hagymát, majd a végén a fokhagymát. Beleöntjük a kockára vágott (ízlés szerint meghámozott-kimagozott) paradicsom 3/4 részét, és fűszerezzük az aprított zöldfűszerekkel, illetve sóval-borssal. Amikor a paradicsom levet ereszt, meglátjuk, hogy kell-e hígitani. Ha nagyon híg, fedő nélkül, gyakori kevergetés mellett pároljuk, amíg a kívánt sűrűséget eléri. Ha nagyon sűrű, fehér- vagy vörösborral hígíthatjuk. Ha nem használunk bort, a végén egy pár csepp borecettel savanyítsuk. Párolási idő kb. 1/2-3/4 óra. Az utolsó öt percben beletesszük a nagyon apróra vágott maradék paradicsomot és a zellerleveleket, szintén felaprítva.
Ha hosszabb ideig tárolni akarjuk, töltsük üvegbe, és a tetejére öntsünk kevés olívaolajat. Hűtőben így 3-4 hétig eláll.
Nagyon finom tésztára, húsokhoz. Tetszés szerint bolondítható gyümölccsel, gyömbérrel, vagy amit a család ízlése diktál.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.