Elkészítés: A megmosott, kitorzsázott káposztát lereszeljük, megsózzuk és kicsit állni hagyjuk. A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát az olajon megfonnyasztjuk, majd a kicsavart káposztát hozzáadjuk, megcukrozzuk, és lefedve puhára pároljuk. Amikor a levét elfőtte, egy kissé megpirítjuk.
A lisztből a margarinnal, a langyos tejben felfuttatott élesztővel, a tojással, csipetnyi sóval és egy kevés vízzel nem túl kemény tésztát gyúrunk. Letakarva, langyos helyen kelni hagyjuk.
Belisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és ovális alakú korongokat vágunk ki belőle. A korongokra 1-1 kanálnyi káposztás tölteléket halmozunk, félbehajtjuk, széleit egy kissé összenyomjuk, még kb. 20 percig kelesztjük.
Végül bő, forró olajban mindkét felüket ropogósra sütjük, és forrón tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.