Elkészítés: A kristálycukrot megpirítjuk és felfőzzük a tejjel. A felét meghagyjuk a krémhez!
A másik feléhez hozzáadjuk a lisztet, a vajat, a szódabikarbónát és a porcukrot. Jól kidolgozzuk, és 3 gombócot készítünk belőle. Mivel ragadós a tészta, így lisztezett sütőpapíron nyújtsuk tepsi méretűre. A gáztepsi alját jól belisztezzük, és ezen sütjük a lapokat.
A töltelékhez a vajat a karamellöntettel habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a darált diót, és megtöltjük vele a lapokat.
A mázhoz a tojások sárgáját a cukorral szinte fehéredésig kavarjuk, majd a megtöltött tészta tetejére kenjük. Amikor megszikkad, sárga színe lesz.
Legalább 1 napig állni hagyjuk, hogy
összeérjenek az ízek, és kissé megpuhuljon a tészta.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.