Előkészítés: A karfiolt megtisztítjuk, megmossuk és az egész fejet sós, forró vízben 15-20 percig főzzük. A hagymát meghámozzuk, fél karikákra vágjuk. A márványsajtot lereszeljük. A sonkát kockákra/csíkokra vágjuk.
Elkészítés: A majdnem puha karfiolt kivesszük a vízből, lecsepegtetjük. A vajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a hagymát. A márványsajtot, a sonkát összekeverjük a tejföllel, a tojással, a petrezselyemmel, a vajas hagymával, és sóval, borssal ízesítjük. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A karfiol közepét kivágjuk, a kiszedett részt szintén apróra vágjuk, belekeverjük a sajtos masszába, és az így nyert helyre tesszük vissza a tölteléket. Tepsibe tesszük, és a sütőben 15 percig (amíg szép piros lesz) sütjük.
Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 498 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.