Elkészítés: A piskótához 5 egész tojást vegyél ki a hűtőből, és hagyd, hogy kb. 30 perc alatt szobahőmérsékletűre melegedjen. 4 dkg diót/mogyorót kicsit piríts meg, majd daráld le. Melegítsd elő a sütőt kb. 170 fokra. Üsd fel a tojásokat egy keverőtálba, adj hozzá 10 dkg kristálycukrot és 1 csipet sót, majd robotgéppel a legmagasabb fokozaton addig verd, míg habos lesz és a cukor elolvad benne. Keverd ösze a darált diót 8 dkg liszttel, és óvatosan egy kanállal forgasd bele a tojáshabba úgy, hogy ne törjön össze. Öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe (akkor szögletes tortád lesz) vagy tortaformába, süsd meg. A sütőt kb. 5 perc után állítsd kicsit alacsonyabb hőfokra, és kb. 20 perc alatt süsd készre.
A krémhez 4 dl hideg tejszínt tégy egy keverőtálba és kezdd el habosra felverni. Közben adj hozzá 4 evőkanál porcukrot, 3 evőkanál instant kávét és 1 csomag zselatin fixet (ez azért jobb, mint a zselatin, mert nem kell melegíteni, nem csomósodik össze és szinte azonnal megköt).
A kihült piskótalapot (ha szögletes, akkor hasábokra, ha kerek, akkor lapokra) vágd fel, néhány evőkanál ribizli vagy málnalekvárral kend meg a lapokat és a krém 2/3 részét oszd el rajta, állítsd össze formára. A maradékkal kend be az oldalát és a tetejét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.