A sajtos tortaalaphoz összedolgozzuk a hozzávalókat, majd a masszát dupla réteg sütőpapírral bélelt, 22 cm átmérőjű tortaformába simítjuk. 160 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Kikapcsoljuk a sütőt, és bent hagyjuk a tésztát további 45 percig. Kivesszük a tortaalapot, hagyjuk teljesen kihűlni, majd a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
A piskótához összeforgatjuk a lisztet a sütőporral és a sóval. Ezután habosra keverjük a tojásokat a cukorral. Simára keverjük a tejet az olajjal és a vaníliával, majd a lisztes keverékkel felváltva hozzáadjuk a tojásos keverékhez. 22 cm átmérőjű tortaformába öntjük, és 175 fokra előmelegített sütőben 25–30 percig sütjük.
A pudingkrémhez melegítsük meg a tejet a vaníliával. Keverjük össze a cukrot 2 db egész tojással és 4 db tojássárgájával, a pudingporral és 1 csipet sóval, majd adjunk hozzá 1 merőkanálnyi tejet. Közepes lángon sűrítsük be a keveréket, majd szitán szűrjük át, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A piskótát keresztben félbe vágjuk, az alsó lapra illesztjük a vaníliás-sajtos alapot. Bevonjuk a pudingkrémmel, lefedjük a másik piskótalappal, majd néhány órára a hűtőbe tesszük. A mázhoz felforraljuk a tejszínt, ráöntsük a felaprított csokoládéra. Állni hagyjuk 1 percig, majd simára keverjük. Hozzáforgatjuk a felkockázott hideg vajat, és simára keverjük.
A tortát rácsra tesszük, majd bevonjuk a csokoládémázzal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.