Elkészítés: Egy kevés langyos kefirben egy csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Utána hozzáadjuk a többi kefirt, a tojásokat és a sót, jól elkeverjük, végül a lisztet is hozzáadjuk, és az egészet jól összedolgozzuk. Konyharuhával letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. (Ha előre készítjük el a tésztát, pl. előtte való nap, akkor éjszakára - felhasználásig - tegyük hűtőbe.)
Lisztes kézzel gombócot forgatunk a tésztából, majd ellapítjuk, széleit széthuzogatjuk, és bő forró olajban mindkét oldalát kisütjük. Papírtörlőre tesszük, hogy felitassuk a fölösleges zsiradékot.
Fokhagymával bedörzsöljük a tetejét, megsózzuk, ha szükséges, és tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.