Elkészítés: 1. Az élesztőt a cukorral, a langyos vízzel, a tejjel és az olvasztott vajjal elkeverjük, felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős keveréket, és fényesre, hólyagosra dagasztjuk (kézzel, robotgép dagasztóspiráljával vagy kenyérsütőgép kelt tészta programjával). Meleg helyen a kétszeresére hagyjuk kelni (kb. 45 perc).
2. Eközben elkészítjük a lúgos vizet: legalább 20 cm átmérőjű lábasban a vizet felforraljuk, majd hozzáadjuk a szódabiakrbónát (vigyázat, habzik!).
3. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd 24 részre osztjuk (1 db kb. 70 g). Ezekből a darabokból téglalapot nyújtunk, majd feltekerjük, kifliket formázunk belőlük.
4. A kifliket párosával a gyöngyöző lúgos vízbe tesszük. Addig főzzük, míg felúsznak a víz tetejére (kb. 10 másodperc), majd megfordítjuk a másik felükre is. Ezután szűrőlapáttal kivesszük a fürdőből, és sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket. Ugyanígy járunk el a többi kiflivel is. Ez az adag pont 2 nagy tepsire fér rá.
5. Konyharuhával letakarva, meleg helyen ismét 30 percig kelesztjük. Majd kb. 1 cm mélyen bevagdossuk a kifliket. Megszórhatjuk sóval vagy reszelt sajttal.
6. 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt barnára sütjük. A kifliket rácson hagyjuk kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.