Elkészítés: A tököt (cukkinit, patiszont) megtisztítjuk, felkockázzuk. A hagymát kockára vágjuk, és mintha pörköltet készítenénk, kevés zsiradékon üvegesre pároljuk. Hozzátesszük a pirospaprikát, és mielőtt túlpörkölnénk, a kockára vágott tököt és az apróra vágott fokhagymát is beletesszük. Jól elkeverjük, és felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi, puhára főzzük. Ekkor lehúzzuk a tűzről és összeturmixoljuk. Hozzáöntünk még annyi vizet, hogy kissé sűrű (krémleves) állagú legyen. Felforraljuk, és beletesszük a felkarikázott virsliket. Ízesítjük sóval, borssal, tárkonnyal, aprított zeller és petrezselyemzölddel. Végezetül a 2 dl tejszínnel vagy tejföllel egyet forralunk rajta.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.