Elkészítés: Kb. 6 dl vizet a cukorral, pici sóval, a fűszerekkel és a megmosott citrommal - aminek a levét kicsavartuk - felforraljuk, és egy kicsit összefőzzük. Beletesszük a magozott meggyet, és lassú tűzön megfőzzük, ha kell, még ízesítjük. A tojássáráját a tejszínnel, a liszttel vagy pudingporral és a konyakkal szép simára keverjük. A tűzhelyről levesszük az edényt, és a habaráshoz hozzákeverünk egy kevés levet a meggyléből, szűrőn keresztül lassan kevergetve beleöntjük a habarást az edénybe, és visszatesszük a lassú tűzre. Óvatosan kevergetve sűrűre befőzzük. Ha kész, megkóstoljuk, és még utánaízesíthetünk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.