Elkészítés: A medvehagymát apróra felvágjuk.
Az előnyújtott leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük, hogy könnyen ki lehessen tekerni. (Amennyiben nem előnyújtott a leveles tészta, akkor vékonyra kinyújtjuk.)
A kinyújtott tésztát ízlés szerint megszórjuk túróval, majd az apróra felvágott medvehagymával. Ezután megszórjuk sóval és egy kevés őrölt borssal.
A töltelékkel megszórt tésztát szorosan feltekerjük, mint a bejglit. Éles késsel kb. 2 cm-esre felszeleteljük, majd minden csigát kicsit a kés lapjával lenyomjuk (kb. 1,5 cm-esek legyenek lenyomkodás után). Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb ráhelyezzük a csigákat.
Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 220 fokon szép pirosra sütjük (én légkeverésnél 180 fokon sütöttem). A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.