Elkészítés: A tepsit kibéleljük alufóliával. A meggyet a búzadarával és a fahéjjal összekeverjük, a tepsi alján egyenletesen elterítjük, és 150 fokon kb. 20 percig sütjük. A sütőből kivesszük és hűlni hagyjuk.
A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, a tojások fehérjét kemény habbá verjük, a lisztet a sütőporral elkeverjük. A porcukros tojáshoz apránként, felváltva adagoljuk a tojáshabot és a sütőporos lisztet, közben óvatosan keverjük.
A masszát megfelezzük, az egyik feléhez hozzákeverjük a kakaóport. A leterített meggyre összecsorgatva öntjük a masszákat (márványos mintát ad), majd forró sütőben, kb. 220 fokon 25 percig sütjük.
Miközben hűl, elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját a cukorral simára keverjük, hozzádunk 2,5 dl tejet, a lisztet, és csomómentesre keverjük. A többi tejet felforraljuk, majd hozzákeverjük a tojásos masszát. A vajjal elkevert vaníliás cukrot is hozzáadjuk (előtte lehúzzuk a tűzről). A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a krémbe.
Ezután a tésztát átfordítjuk, lehúzzuk róla az alufóliát, és rákenjük a kihűlt krémet.
A tetejére olvasztott (gőz fölött) tortabevonót csorgatunk. Kockákra vágva kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.