Elkészítés: Először a paradicsomszószt készítem el: a hagymákat megtisztítom, felkockázom, a sárgarépát lereszelem, a zellert apró kockákra vágom, a paradicsomokat leforrázom, meghámozom, 2 db-ot félreteszek, felszeletelve, a többit kb. 2 cm-es kockákra vágom. Olajon üvegesre pirítom a hagymákat, hozzáadom a sárgarépát és a zellert, folyamatosan kevergetem, hogy le ne égjen, Kevés vízben előre elkeverem a paradiszomsűrítményt, majd hozzáadom a párolódó zöldségekhez. Rádobom a paradicsomokat, fűszerezem. Kb. 10 perc alatt elkészül, ekkor botmixerrel összeturmixolom. Amíg kicsit hűl, 1 cm vastag szeletekre vágom a padlizsánt, egy nagy tepsit beborítok sütőpapírral, a padlizsánok mindkét oldalát vékonyan megkenem olivaolajjal. A tetejüket kicsit megsózom. 190 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütöm.
Ekkor jön a rétegezés. Egy nagy szögletes sütőtál aljába 2 merőkanálnyi szószt teszek, erre jönnek a padlizsánszeletek, a tetejükre mozarellakockákat szórok, mjad a paradicsomszeleteket, erre újabb szószt rétegezek, majd újabb padlizsánt. Ezek tetejére is paradicsomszeleteket helyezek. Rámerek még 2 merőkanálnyi szószt. A tál tetejét alufóliával lefedem, 190 fokos sütőben 20 percig sütöm. Eltávolítom a fóliát, megszórom parmezánnal, még 10 percig sütöm. Ezalatt a parmezán megpirul, az étel a szósz nagy részét magába szívja.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.